CARA DAPATKAN SEMULA SIJIL

Isi Kandungan Artikel

Pengenalan

CARA DAPATKAN SEMULA SIJIL ? Keputusan Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) adalah satu dokumen penting sekiranya anda ingin memohon kemasukan ke pusat pengajian tinggi ataupun meminta kerja. Sebarang kehilangan sijil SPM akan menyulitkan proses tersebut.

Cara mendapatkan Sijil SPM yang hilang secara Online lebih memudahkan pelajar yang kehilangan Sijil SPM salinan asal untuk mendapatkan semula sijil mereka. Ketahui langkah mudah dan cepat ini :

Langkah 1: Layari SijilSPM.Com

Layari laman web kami SijilSPM.Com dan di laman utama & Klik MOHON SEKARANG .

Langkah 2 : Isi Maklumat Di Borang Permohonan

Setelah Klik pada butang MOHON SEKARANG, anda perlu mengisi maklumat peribadi dan maklumat peperiksaan pada borang permohonan yang telah disediakan. Pastikan maklumat yang diisi adalah benar.

Langkah 3 : Bersetuju Dengan Terma & Syarat

Selepas mengisi kesemua maklumat anda dengan tepat, klik pada petak “Saya setuju dengan terma & syarat”

Langkah 4 : Buat Bayaran

Langkah 5 : Terima Salinan SIJIL SPM

Selepas bayaran dibuat, anda akan menerima resit bayaran melalui emel yang menyatakan anda telah membuat bayaran. Permohonan anda akan diproses dan anda akan menerima emel status dalam masa 24 jam (maksima) melalui emel anda seperti yang dinyatakan pada borang permohonan.

Akhir sekali, penghantaran salinan sijil akan dihantar melalui poslaju dalam masa 2-5 hari bergantung sistem pada alamat penghantaran anda. Sekiranya permohonan anda tidak berjaya, pihak SijilSPM.Com akan menghantar satu emel untuk bayaran balik (refund) kepada pihak anda.

Rumusan

Mudan kan ? Hanya dengan 5 langkah anda boleh dapatkan semula salinan sijil peperiksaan SPM anda yang hilang anda dengan mudah dan cepat. . Justeru itu, anda WAJIB ketahui cara mendapatkan sijil SPM yang hilang secara online. Apa yang PENTING anda perlu melengkapkan maklumat yang diperlukan bagi mendapatkan semula sijil anda.

Jangan lupa layari laman web SijilSPM.Com dan isi borang permohonan mendapatkan semula sijil anda